Magyar Mágnás - Gazdag nemzet - Erős nemzet
2019. augusztus 25.
Főoldal · Alapfogalmak · Cash Flow · Gazdag nemzet - erős nemzet   Rólunk · Kapcsolat · Támogass!
Főolal » Gazdag nemzet - erős nemzet
Személyes pénzügyek Tőzsde Ingatlan Kvíz Számológép Játék MM iskola
NAPI ÁRFOLYAMOK
1 EUR = 1.106 USD  
1 EUR = 4.722 RON  
1 EUR = 328.254 HUF  
1 USD = 106.610 JPY  
SZAVAZÁS
Szamodra fontosabb a csalad mint a penz?
Igen
Nem
HÍRLEVÉL


Pénzügyi Kézikönyv

Támogasd a Magyar Mágnást!

Gazdag nemzet - erős nemzet

II. Rákóczi Ferenc pénzügyi politikája

II. Rákóczi Ferenc Magyarország leggazdagabb főnemese volt a XVII. század végén. Birtokai 1.300.000 katasztrális holdat (több mint 700.000 hektár), számos várat, 30 mezővárost, több száz falut és pusztát foglaltak magukba. Amikor 1703-ban a kuruc mozgalom élére állt, Magyarország Európa legszegényebb országai közé tartozott, mert az elhúzódó törökellenes háborúk romba döntötték az országot. Mindezt megtetőzte a Habsburgok kíméletlen [...]

Gazdag nemzet - erős nemzet

Mi határozza meg egy nemzet nagyságát és erejét? A pénz befolyással van-e erre, és ha igen, mennyire?

Tagadhatatlan, hogy létezik összefüggés egy nemzet nagysága, hatalma és az állampolgárai pénzügyi helyzete között. Egy szegény nemzet képességeiben (katonai, gazdasági, külpolitikai) többnyire mindig le fog maradni a gazdag nemzetekkel szemben. Megtörténhet, hogy időről időre néhány szegényebb [...]

Idegenek véleménye a magyarokról - amit a világ nagyjai mondtak rólunk

Amit a magyarság szellemi értékekben a világnak adott, messze kimagaslik sok nagy nemzet teljesítményei közül is. Elég ha csak a tudományban és sportban elért eredményekre utalunk. Itt olvasható néhány idézet, hogyan vélekedtek rólunk az elmúlt századokban a világ kiemelkedő szellemiségei.


IBN RUSZTA arab [...]

A versenyképesség és megteremtése

Napjaink egyik leghíresebb közgazdásza, Michael Porter, több éves kutatás alapján arra a következtetésre jutott, hogy a nemzetek versenyképessége megalkotható, létrehozható tényező, és semmiképp nem egy öröklött (megadott) állapot. Kutatásai azt mutatják, hogy vannak bizonyos tényezők amelyek dontően befolyásolják egy nemzet versenyképességét. Ezek a tényezők 4 csoportra oszthatók:

[...]

A hazáról és haladásról...

Merítsünk erőt és kitartást elődeinktől, hazaszeretetükből, munkásságukból. Ne feledjük, hogy akkoriban is nehéz idők jártak a magyarra, mint most...ezért olyan sok a tennivalónk.

 

Kossuth Lajos mondta Széchenyi Istvánról, érzékeltetve e jeles férfiúnak az 1830-as években játszott elévülhetetlen érdemeit.

[...]« Előző oldal  1   2   3 
hírdetések