Magyar Mágnás - Gazdag nemzet - Erős nemzet
2020. június 4.
Főoldal · Alapfogalmak · Cash Flow · Gazdag nemzet - erős nemzet   Rólunk · Kapcsolat · Támogass!
Főolal » Gazdag nemzet - erős nemzet
Személyes pénzügyek Tőzsde Ingatlan Kvíz Számológép Játék MM iskola
NAPI ÁRFOLYAMOK
1 EUR = 1.123 USD  
1 EUR = 4.840 RON  
1 EUR = 345.749 HUF  
1 USD = 108.737 JPY  
SZAVAZÁS
Szamodra fontosabb a csalad mint a penz?
Igen
Nem
HÍRLEVÉL


Pénzügyi Kézikönyv

Támogasd a Magyar Mágnást!

Nemzetstratégia, azaz lenni vagy nem lenni?
2009. július 25.

Van nemzetstratégiája a magyarságnak? Ugyanis komolyan fel kell készülnünk az elkövetkező évszázadra. Persze csak akkor ha meg szeretnénk maradni itt, a Kárpát-medencében. Ha családot akarunk alapítani, gyerekeket nevelni. Ha iskolákat akarunk fenntartani és általuk színvonalas oktatást biztosítani. Ha azt szeretnénk, hogy gyerekeink a magyar egyetemeken világszínvonalú képzésben részesüljenek, és hogy szerzett tudásukat itthon kamatoztassák. Ha azt szeretnénk, hogy sok sikeres vállalkozásunk legyen és ezek jól jövedelmező munkahelyeket teremtsenek.

A XXI. század különösen nehéznek ígérkezik, mindenki számára. Egy olyan korszakhoz érkeztünk, ahol a pénz ereje nagyobb mint valaha. A különböző érdekek legtöbbször átnyúlnak az országhatárokon, sőt, tengereken is. A multinacionális cégek befolyása már-már végtelennek tűnik, és sokszor kizárólag egy szűk csoport (részvényeseik, befektetőik) érdekeit képviselik, semmibe véve a helyi közösségek akaratát. Nyomásuk alatt kormányok roppannak meg és állnak félre útjukból, mert akié a pénz azé a hatalom. Ez a nyers valóság, amivel szembe kell néznünk.

Ilyen vadnak nevezhető körülmények között nekünk, magyaroknak még nehezebb a dolgunk, mint a másoknak. A határok áthidalásával kell ugyanis kapcsolatot teremteni a különböző országokban élő magyarok között, és együtt folytatni a gondok megoldását. Ezek közül a legégetőbb szerintem a következő három:

•          A népesség fogyása valós problémát jelent határon innen és túl egyaránt

•          A szegénység és fokozatos elszegényedés szintén tapasztalható majdnem mindenhol 

•          Erős megosztottság létezik a magyarságon belül, ami főleg a politikai gondolkodásban nyilvánul meg

El kell végre indulni a nemzeti felemelkedés útján, és be kell látni, hogy csupán a megmaradást célzó intézkedések már nem elegendőek. Nemzeti gyarapodásra és teljes nemzeti összefogásra van szükség.

 

Nemzeti felemelkedési stratégia – a 3 alappillér elve

 

Nemzetstrategia

 1. Gyerekvállalás

Azé az ország aki teleszüli .... mondta Fekete Gyula iró. Ebben a mondatban nagy igazság rejlik.

Bármilyen törekvés elképzelhetetlen a gyerekvállalási kedv elősegítése nélkül. Ha meg szeretnénk maradni a Kárpát-medencében, akkor túlzás nélkül a legfontosabb teendő az utókor biztosítása.

A népességfogyás, „népességszabályozás” egyes nyugati és más szakemberek szerint szükségszerű. Túl sokan vagyunk a Földön, mondják, és a nyersanyagforrások szűkösek, és ez valóban igaz. Ez az oka annak, hogy alapítványok dollármiliárdokkal támogatják az elvetélést, pénzt adnak akkor, ha kevés gyereket vállalsz. Ez a húzás Kínában nagyon bejött, ott manapság már az 1 gyerekes családot tekintik mintának. Csakhogy ami jó Kínának, Indiának, Egyesült Államoknak, az nem biztos, hogy jó nekünk is. Sőt, ebben a kérdésben biztos, hogy nem jó.

Miért?  Azért, mert ők megengedhetik maguknak a népesség csökkentését, mert amúgy is rengetegen vannak. Ugyanakkor viszont mi, magyarok csak töredékét tesszük ki a nagy államok lakosságának, és a létszámunk tovább apad. Ha ez így megy tovább, akkor néhány éven belül annyira elfogyunk, hogy eltűnésünk gyakorlatilag borítékolható lesz. Nem lesz magyar ember a Földön, ilyen egyszerű.

Na és, ha nem lesz többé magyar? Olyan nagy tragédia ez? Más népek is tűntek el, nem? Nem zavart az senkit....Hát lehet, hogy egyeseket nem zavarna különösebben eltűnésünk (sőt, egyenesen örülnének neki), viszont engem rendkívül zavar még a gondolat is. Az igazat megvallva, amikor a saját megmaradásunkról van szó, nem is érdekel, hogy más mit gondol erről a kérdésről, és csak a saját álláspontom érdekel.

Az álláspontom pedig az, hogy igenis szeretnék életben maradni, magyarként. Szeretném, ha 100 év múlva unokáim magyarul beszélnének, és magyarul énekelnének az oviban; ha lennének még magyar könyvek, magyar versek, magyar kultúra, és szavalnák még Petőfit és Adyt; ha utódaim magyar tulajdonú cégekben dolgoznának, versenyképes termékeket állítanának elő, lenne pénzük. Szeretném, ha mi magunk dönthetnénk saját sorsunkról, és ne legyünk kiszolgáltatva idegeneknek (legyen az akárki).

Tudom, hogy a Föld forrásai végesek. Azt is tudom, hogy sokkal hatékonyabban is gazdálkodhatnánk, és ha mindenki így tenne, akkor nem kellene a népességet „szabályozni”. Ha pedig mindenképpen szabályozni akar valaki valamit, akkor szabályozza a sajátját, ne a magyart. Mert nekünk élni és gyarapodni, megmaradni kell.

Ebből a felismerésből kiindulva, nagyon sok a teendő ahhoz, hogy a mostani népességcsökkenést visszafordítsuk és növekedő pályára állítsuk. Íme néhány teendő, irányvonal, és mi lehet a te szereped az egészben:

 • családbarát környezet és jogszabályok kialakítása – ez a politika dolga, kevés múlik rajtad; amit tehetsz: írj a képviselődnek, hogy tűzze napirendre ezt a kérdést a parlamentben;
 • megmutatni a fiataloknak hogyan háríthatják el saját kezűleg a nagy család megteremtése elé gördülő akadályokat; a civil szervezetek segíthetnek ebben (gondolkodás alakítása); az anyagi gondok megoldásában a Magyar Mágnás is szerepet vállal;
 • olyan családi környezet és hangulat teremtése, ami kedvez a gyerekeknek, és segít átadni nekik a nagy család eszméjét, szépségét, valamint magyar értékeinket; ez majdnem kizárólag rajtad múlik.

 2. Anyagi háttér megteremtése

Az anyagiak legtöbbször nagy hatással vannak döntéseinkre(korlátoznak), legyen szó akár egyéni, akár nemzeti döntésekről. Ez a gond az utóbbi időben egyre súlyosabbá vált, és a 2008-as gazdasági válság nyilvánvalóvá tette, hogy mi magyarok nem tudunk a pénzzel megfelelően bánni (ez érvényes magánszemélyekre és politikusokra egyaránt, határon innen és túl). Egyértelmű, hogy gyökeres változásra van szükség ami a pénzkezelési módszereinket illeti.

Miért fontos a pénzzel való megfelelő bánásmód? Hogyan segít ez a nemzetstratégián és a magyarságon? Többféleképpen.  

 • ami a családokat illeti: pénzzel a zsebükben fiataljaink könnyebben tudnak nagy családokat alapítani, sok gyereket vállalni. A megfelelő anyagi háttér segít megteremteni a családi nyugalmat és biztonságot, valamint a több gyerek felnevelését is jelentősen megkönnyíti. Mint tudjuk, az anyagiak hiánya sokszor korlátozza a gyerekvállalási kedvet, ezért fontos, hogy a fiatalok minél korábban részesüljenek megfelelő pénzügyi oktatásban, és fiatalon kezdjenek el megtakarítani és befektetni. A nagy család szép dolog, és építését okosan, időben kell elkezdeni. 
 • ami a kultúrát illeti: pénzzel iskolákat lehet támogatni, egyetemeket alapítani, kapcsolatokat fenntartani távoli magyar testvérekkel, gyerekeknek kirándulásokat, klubokat, köröket szervezni. Nagyon fontos, hogy a különböző vidékeken (határon innen és túl egyaránt) élő magyar gyerekek között kapcsolatok alakuljanak ki, ismerjék meg egymást. Ez erősítené a magyarságot és az összetartozás érzését, lerombolná az egymással szembeni előítéleteket, segítené egymás helyzetének megértését ösztönzően hatna a további együttműködésre.
 • nem utolsó sorban ami a vállalkozásokat illeti: a pénz hozzájárulhat versenyképes magyar vállalkozások létrehozásában, versenyképes termékek és szolgáltatások előállításában. Arra kell törekednünk, hogy minél több sikeres magyar céget hozzunk létre, ahol szakembereink színvonalas továbbképzésben és karrierben részesüljenek. A magyar vállalkozások jelentik a magyar társadalom megmaradásának gerincét…ellenben a multikkal, amelyeknek elsődleges célja a saját részvényeseik kielégítése.

Egyszóval a pénz segíthet nagy és erős magyarságot felépíteni, különféle intézményeken, alapítványokon és kezdeményezéseken keresztül.

Mi a te szereped, teendőd?

 • Fejleszd pénzügyi tudásod, intelligenciád;
 • Olvass néha pénzügyi rovatokat, és növeld pénzügyi műveltséged;
 • Kérj segítséget a környezetedben levő pénzügyi szakemberektől fontos pénzügyi döntések előtt;
 • Oktasd gyerekeidet a pénzügyekről, családban a pénz ne legyen tabu téma;
 • Rendszeresen takaríts meg pénzt és fektesd azt be olyan eszközökbe, amelyek újabb pénzt hoznak neked (Fontos! az új családi autó és lakás nem befektetés, mivel nem termel pénzt). 

A pénzügyekkel és befektetésekkel kapcsolatos kérdésekre a www.magyarmagnas.ro honlapon találsz válaszokat illetve segítséget.

3. Összetartás 

A gyerekvállalási kedv és anyagi gondok megoldása szükséges, de nem elégséges feltétele a nagy és erős magyarság felépítéséhez. Lehetünk sokan és mind gazdagok, de ha folyamatosan széthúzunk, akkor továbbra sem érjük el célunkat.„Egységben az erő”, mondja a közmondás a vitathatatlan igazságot. Száz vesszőt el lehet törni egyenként, de ha csomóba kötjük őket, akkor a legerősebb ember sem tudja őket eltörni.

Az egység megteremtése talán a legnehezebb feladat mind közül, és a legnagyobb erőfeszítést igényli. A legnagyobb veszélyt a politikai megosztottság jelenti. A pártok meg kell tanuljanak túllépni a saját érdekeiken és a nemzeti célokért együtt dolgozni. Amíg ez a féle összefogás nem lesz látható a társadalom számára is, a belső viszályok mindig gondot jelentenek majd, hátráltatva a magyarság fejlődését.

Addig, amíg nemzetstratégiai kérdésekben nem lesz egység a pártok között, a lakosság is megosztva marad. Már csak az marad hátra, hogy meghatározzuk a nemzeti stratégiát.

Mit tehetsz te ezért? 

 • segíts magyar testvéreden amikor csak teheted, anélkül, hogy cserébe valamit is elvárj;
 • amennyiben ismerőseiddel nézeteltérésed támad politikai kérdésekben, ne engedd, hogy ez végleg befolyásolja a velük való további kapcsolatot;
 • érvekkel és nyugodt hozzáállással próbáld meggyőzni a másikat saját igazadról, mert így nagyobb sikerrel járhatsz. Egymás sértegetése soha nem vezet eredményre;
 • ne ítéld el az anyaországiakat különféle dolgokért (pl. lerománoznak), hanem inkább beszélgess el velük és magyarázd el mi a helyzet. Nekik ott nincs aki ilyesmiket elmondjon, ezért az oktatómunka  ránk, elszakított területen élő magyarokra hárul.
 • Tedd túl magad a 2006 december 5.-i szavazáson. A magyarországiakat megtévesztették, hamis információkkal befolyásolták, és kihasználták őket. Mindezek ellenére az „igen” szavazatok többségben voltak.

Ha Magyarországon élsz:

 • olvasd el figyelmesebben a történelemkönyvet. Tudd meg mi történt a magyarsággal a két világháború alatt, és milyen helyzetben vannak azok, akiket elszakítottak a nemzettől
 • látogasd meg az elszakított területeket, az ottani magyarokat. Ismerd meg gondolkodásukat, gondjaikat. Ők nem várnak el segítséget, de egy kedves szó mindig jól esik, és nem kerül semmibe 
 • Támogass magad körül minden olyan törekvést és kezdeményezést, amelynek központjában a család, a nemzet, a keresztény értékrend és a magyarság testi-lelki gyarapodása áll.
 • Ne románozd le az erdélyi magyart, ne tótozd le a felvidéki magyart, ne szerbezd le a vajdasági magyart, ne ukránozd le a kárpátaljai magyart. Ők magyarok, pont mint te.

A nemzeti stratégia gyakorlatba ültetése mindnyájunkon múlik és a felelősség mindenkit egyenként terhel érte. Te is felelős vagy magyar testvéreidért.

Bitai Laszlo

 

 

 

« vissza

Szólj hozzá!

hírdetések