Magyar Mágnás - Gazdag nemzet - Erős nemzet
2023. szeptember 27.
Főoldal · Alapfogalmak · Cash Flow · Gazdag nemzet - erős nemzet   Rólunk · Kapcsolat · Támogass!
Főolal » Személyes pénzügyek
Személyes pénzügyek Tőzsde Ingatlan Kvíz Számológép Játék MM iskola
NAPI ÁRFOLYAMOK
1 EUR = 1.060 USD  
1 EUR = 4.970 RON  
1 EUR = 388.979 HUF  
1 USD = 148.844 JPY  
SZAVAZÁS
Mekkora inflációra számítasz a következő évben ?
2-5%
5-7%
7-10%
>10%
HÍRLEVÉL


Pénzügyi Kézikönyv

Támogasd a Magyar Mágnást!

Személyes pénzügyek

Ígéretek, fogadalmak, célok

Immár benne is vagyunk, elkezdõdött az új esztendõ. A szilveszterezés mámorából magunkhoz térve el lehet gondolkozni már azon, hogy milyen évnek nézünk elébe, valamint milyen célokat szeretnénk elérni.

Ami a 2009-es évet illeti, pénzügyi szempontból az elõrelátások borúsak. A hitelválság által gerjesztett recesszió egyre inkább terjed, és a hatásait már érezni is lehet. A [...]

Készülsz a nyugdíjas éveidre?

Bár lehet, hogy most fiatal és erős vagy, sok a munkakedved és szeretsz túlórázni, ez nem lesz mindig így. Tisztában kell lenned, hogy előbb vagy utóbb véget ér a fiatalság, fokozatosan elveszíted munkavégző képességed és nyugdíjba vonulsz. Persze, hogy ez még nagyon messze van, de biztosan bekövetkezik. Ha pedig jól bele gondolunk, a nyugdíjas évek száma elég sok is lehet: akár 15-20 évet és élnek az emberek nyugdíjason. Ez hosszú időnek [...]

Mi a befektetés?

Elgondolkoztál már azon, hogyan szerezték a vagyonukat a gazdagok és azután hogyan növelték azt?Álmodtál már arról, hogy korán visszavonulsz és élvezed az életet?

Tudod, hogy félre kellene tegyél egy kis pénzt és be kellene fektetned , de nem tudod hol kezdjed? Lássunk csak néhány választ ezekre a kérdésekre.

A pénz világa nagyon bonyolultnak [...]

Ellentmondásos befektetési tanácsok

A befektetés fontos ténye, hogy nincsenek meghatározott szabályok, vagy egyetlen helyes eljárás, módszer. Ugyanakkor a rengeteg befektetési stílus és stratégia közül két ellentétes megközelítés egyaránt sikeres lehet.

Az ellentmondások egyik magyarázata az, hogy a befektetés egy szociális tudomány. A reál tudományokban (fizika, kémia) lehetőség van konkrétan megmérni az eredményeket, [...]

Autóvásárlás: újat vagy használtat?

Az autóvásárlás és az erről szóló viták mindig aktuálisak, talán mert egy fontos pénzkiadásról van szó, ami nem mindennapi az ember életében. A pénz pedig mindenkit érdekel, főleg ha ki kell adni azt.

Az alábbiakban azt elemezzük, hogy mit érdemes vásárolni: egy új autót, vagy egy használtat? Ezt a döntést érdemes jól megfontolni, mert a helytelen döntés sokba kerülhet.

[...]

Az egyetemnek vége. Hogyan tovább?

A pénzügyi biztonság elérése és a nyugodt nyugdíjas élet általában nem tartozik a fiatalok főbb gondolatai közé. Ez valahol érthető is, hiszen ebben az időszakban sok nagyobb kiadás van: autóvásárlás, lakásvásárlás, családalapítás. Ilyenkor kevesen gondolnak gyűjtésre és arra, hogy mi vár rájuk a jövőben.

[...]« Előző oldal  1   2   3   4  Következő oldal »
hírdetések