Magyar Mágnás - Gazdag nemzet - Erős nemzet
2024. április 21.
Főoldal · Alapfogalmak · Cash Flow · Gazdag nemzet - erős nemzet   Rólunk · Kapcsolat · Támogass!
Főolal » Tőzsde » Oktatás
Személyes pénzügyek Tőzsde Oktatás Ingatlan Kvíz Számológép Játék MM iskola
NAPI ÁRFOLYAMOK
1 EUR = 0.000 USD  
1 EUR = 0.000 RON  
1 EUR = 0.000 HUF  
1 USD = 0.000 JPY  
SZAVAZÁS
Mekkora inflációra számítasz a következő évben ?
2-5%
5-7%
7-10%
>10%
HÍRLEVÉL


Pénzügyi Kézikönyv

Támogasd a Magyar Mágnást!

Tőzsde - Oktatás

A cégelemzés alapjai

Szóval érdekel a tőzsdézés, a részvények. Vagy inkább pénzügyi elemzőnek készülsz és bankban vagy befektetési alapnál szeretnél dolgozni. Vagy csupán szeretnéd tudni mi történik pontosan a portfolióddal és uralni akarod a befektetéseid. A fentiek közül bármelyik is legyen az indítékod, a [...]

Cégelemzés - belső tényezők

A cégelemzés nem egy egyszerű dolog, amit néhány perc alatt el lehetne végezni. Ismerni kell a pénzügyi jelentéseket, de főleg a pénzügyi mozgások kiváltó okait és az azokat befolyásoló tényezőket.

A minőségi elemzés a cégelemzés azon része, amely a különböző, a céget befolyásoló tényezőkkel foglalkozik.

[...]

Cégelemzés - külső tényezők

Különböző cégek különböző iparágakban tevékenykednek. Nemcsak a cégek, hanem az iparágak között is nagy különbségek vannak ami a vásárlókat, növekedést, hagyományokat, kutatást és fejlesztéseket, versengést és még sok mást illeti. Ahhoz, hogy pontosan megértsük az adott cég helyzetét, elengedhetetlen megérteni az ágazat egészét, valamint a külső tényezők sokaságát, ezek hatását.

[...]

A mérleg elemzése

A mérleg talán nem mindig az első a sorban amikor befektetési döntést kell befolyásolni, viszont fontosságát nem szabad alábecsülni. Mindig is öreg emberként képzeltem a mérleget, míg az eredménykimutatást fiatalnak és erősnek, a készpénzáramlást pedig rakoncátlan kamasznak, de aki mégis a család szeme fénye. Nem tudom mi az oka, de valahogy így rögződtek a fejembe ezek a képek.

[...]

Az eredménykimutatás elemzése

Sokan az eredménykimutatást tekintik a legfontosabb jelentésnek, mivel itt látható milyen eredményes a vállalat tevékenysége. Megtekinthető az eladások mértéke, a kiadások sokasága, a kettő különbségéből pedig látszik a profit (esetenként veszteség).Lényegében itt láthatjuk, hogy jól megy-e a vállalkozás, és a kiadások fedezése után marad-e még valami a kasszában.

A befektetési [...]

A készpénzáramlás(cash flow) elemzése

A cégek pénzügyi helyzetének pontos megértéséhez elengedhetetlen a pénzáramlás megértése, sok elemző szerint pedig ez a legfontosabb jelentés a 3 közül. Itt láthatjuk, hogy mennyi pénz ment ki a cégből, illetve mennyi jött be. Elsőre úgy tűnhet, hogy ez pont olyan, mint az eredménykimutatás, de tulajdonképpen lényeges eltérések vannak közöttük.

Az történik ugyanis, hogy az [...]« Előző oldal  1   2   3  Következő oldal »
hírdetések