Magyar Mágnás - Gazdag nemzet - Erős nemzet
2024. június 18.
Főoldal · Alapfogalmak · Cash Flow · Gazdag nemzet - erős nemzet   Rólunk · Kapcsolat · Támogass!
Főolal » Cash Flow társasjáték
Személyes pénzügyek Tőzsde Ingatlan Kvíz Számológép Játék MM iskola
NAPI ÁRFOLYAMOK
1 EUR = 0.000 USD  
1 EUR = 0.000 RON  
1 EUR = 0.000 HUF  
1 USD = 0.000 JPY  
SZAVAZÁS
Mekkora inflációra számítasz a következő évben ?
2-5%
5-7%
7-10%
>10%
HÍRLEVÉL


Pénzügyi Kézikönyv

Támogasd a Magyar Mágnást!

Cash Flow társasjáték

Társadalmunk már rég nem az ami egykor volt. Őseink állattenyésztéssel és növény- termesztéssel foglalkoztak, abból megéltek. Kik jobban, kik kevésbé jól. Így ment ez sok időn keresztül, az emberek öreg korukig (sokan holtukig) ugyanabból a munkából éltek.

Aztán egyszer csak megérkezett az ipari forradalom, és mindenki gyárban akart dolgozni, mert jól fizették. Legalábbis jobban, mintha a földet művelte volna. Mindenki a biztonságos gyári munkahelyre sietett. Ami pedig ebben a korban újdonságnak számított: az emberek öregkorukra nyugdíjt kaptak az államtól. Amint valaki a nyugdíjba vonult, az állam bácsi ellátta, elméletileg abból a pénzből, amit élete folyamán az illető befizetett. Ez nagyon jól hangzott és mindenkinek tetszett.

Idővel azonban(és mind a mai napig) az állam bácsi butaságokra kezdte elkölteni a nyugdíjra befizetett pénzt, és egyre kevesebb jutott a nyugdíjra. Ráadásul az ipari korszaknak vége szakadt, és átléptünk az információ korszakába. Napirenden vannak a cégcsődök, sok ember munka nélkül maradhat(és marad is), egyik napról a másikra. A mindennapok anyagi biztonsága megingott, és az állam sem tud ezen segíteni.

Ebből kiindulva a következtetés egyszerű: a mindennapok anyagi biztonságáról saját magunknak kell gondoskodnunk. Értenünk kell a pénzhez, ismernünk kell a befektetések világát és rendelkeznünk kell a minimális pénzügyi műveltséggel.

Pénzügyi műveltséggel és megfelelő tudás birtokában jó pénzügyi döntéseket hozhatunk: mibe és hogyan érdemes befektetni, hol tartsuk a pénzünk, mire érdemes spórolni, milyen hitelt kell elkerülni, illetve felvenni.

Mindezeket a dolgokat játszva és könnyedén meg lehet tanulni a Cashflow társasjáték segítségével. Az okleveles játékvezető segítségével hamar el lehet sajátítani a befektetés világának alapfogalmait, a pénzkezelés alapjait, a gazdag emberek gondolkodásmódját és a meggazdagodáshoz vezető utat. A játék az élet valós pénzügyeit színleli és adja vissza: munka, fizetés, részvények, ingatlanok, nyaralás, gyerekek, meggazdagodás.

Játssz te is és gazdagodj meg a valós életben, hogy családod anyagi biztonságban élhessen!

 

 

 

 

Okleveles jatékvezetők Erdélyben:

 

Bitai László ( Kolozsvár - Erdély )

Email: bitailaszlo@gmail.com

Tel: 0726 284 296

 

 

Szőcs Domokos ( Sepsiszentgyörgy - Erdély )

 

Tel: 0741.031.493 Emailcim: sododo@freemail.hu

hírdetések