Magyar Mágnás - Gazdag nemzet - Erős nemzet
2019. november 12.
Főoldal · Alapfogalmak · Cash Flow · Gazdag nemzet - erős nemzet   Rólunk · Kapcsolat · Támogass!
Főolal » Rólunk
Személyes pénzügyek Tőzsde Ingatlan Kvíz Számológép Játék MM iskola
NAPI ÁRFOLYAMOK
1 EUR = 1.103 USD  
1 EUR = 4.763 RON  
1 EUR = 334.107 HUF  
1 USD = 108.972 JPY  
SZAVAZÁS
Szamodra fontosabb a csalad mint a penz?
Igen
Nem
HÍRLEVÉL


Pénzügyi Kézikönyv

Támogasd a Magyar Mágnást!

Rólunk

A történelem során nehéz megpróbáltatásokon mentünk keresztül, de mindig megálltuk a helyünket és sikerült megmaradnunk, választ találva a kor kihívásaira. Minden kor kihívásai mások, változnak, vannak viszont olyan értékek is a nemzet számára, amelyek soha nem vesztettek fontosságukból. Ezek az értékek mindig megállták a helyüket. Ilyen például a család, a gyerekek vállalása, az összetartás, a szeretet és hazaszeretet.

Ami a családot illeti, sokszor a fiatalok kizárólag anyagi okokból nem vállalnak gyereket, mert a jövő bizonytalansága elbátortalanítja őket. A családban a fiatalok ritkán kapják meg a megfelelő pénzügyi nevelést (sokszor a szülők sem értenek a pénzügyekhez), az iskolákban pedig nincs az ilyesmire hangsúly fektetve. A sok tantárgy mellett nem jut idő elmagyarázni hogyan is kellene boldogulni azzal, aminek oly nagy hatása van az életünkre: a pénzzel.

Ráadásul a 2008-as hitelválság és globális gazdasági krízis (sajnos) megmutatta, hogy a magyarság mennyire rosszul rendezi pénzügyeit, élen a politikusokkal. A rengeteg adósság, úgy állami mint egyéni szinten is, felelőtlen költekezéssel párosulva oda vezetett, hogy Magyarország pénzügyileg az egyik legsérülékenyebb ország lett a régióban, sőt, egész Európában.

A Magyar Mágnás azzal a céllal jött létre, hogy ezt a hiányt pótolja és minél többek számára elérhetővé tegye azt az alapvető pénzügyi tudást ami elengedhetetlen a mai világban. Az tény, hogy nem lesz mindenkiből hivatásos befektető vagy bankár, viszont pénzügyei mindenkinek vannak, és lássuk be, hogy ezek nagyban meghatározzák (sokszor korlátozzák) döntéseinket.

Hisszük és valljuk, hogy a széles körben elterjedt pénzügyi tudás egy erős és nagy nemzet alapját képezik, valamint felemelkedésünk záloga kell legyen. Ez megteremti a lehetőséget a nagy családok alapítására, iskolák és egyetemek támogatására, közösségek és kapcsolatok kialakítására, fiatalok külföldön való taníttatására, akik hazatérvén itthon kamatoztathatják a tudásukat. Ezenkívül pénzzel lehet kutatásokat támogatni, versenyképes cégeket létrehozni, és magas értékű, világszinvonalú termékeket előállítani, a saját szakembereinkkel. Ezt szeretnénk honlapunkkal elősegíteni.

Ebben a szellemben kívánunk mindenkinek kellemes olvasást és jó tanulást!

Tisztelettel és szeretettel,

 

Bitai László

főszerkesztő

hírdetések